Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leifs bonus var en bil i vinst

/

Snacka om flyt! I lördags, på sin 60-årsdag, fick Leif Johansson, Strömsund, bänka sig framför teven och avnjuta inspelningen om hur det gick till när han åkte på en av sitt livs mera behagliga blåsningar.

Annons

I postkodlotteriets dragning drogs Leif som vinnare av 100 000 kronor och eftersom han var den ende lottägaren inom sitt postnummerområde, 833 22, fick han som bonus en sprillans ny Volvo V70 värd 283 000 kronor!

Som en liten dricks vann han dessutom en tusenlapp på den lilla dragningen som endast avsåg postnumret.

Leif är trummis i bandet Memory Four och tillsammans med bandmedlemmarna och postkodfolket laddade hans sambo Mona Olofsson i god tid med en rejäl fälla för överlämnandet av vinsten.

– Det var väldigt jobbigt att hålla tyst med nyheten så länge, medger Mona.

Leif har varit postkodprenumerant i ett och ett halvt år och han har vid flera tillfällen förebrått sig för att han avsatt de 150 kronorna per månad i lotteriet.

Det gör han inte längre…!

Leif Johansson, som han sina rötter i Malå i Norrbotten, är till vardags sjukpensionär, men har häcken full med att vara ordförande i Strömsundsvänstern, ledamot i skolnämnden, samt ordförande i det nio brukare stora arbetskooperativet Skofore, dagverksamheten för utvecklingsstörda i Strömsund.

– Och så är det skön terapi att spela trummor.

Leifs inte alltför pjåkiga Volvo 850 -95 kommer han i sviterna av sin stora vinst att byta ut mot en ny buss till orkestern.

Memory Fours spelningar är just nu kanske inte alltför ymnigt förekommande, men en spelning är i alla fall inbokad i parken i Norråker i sommar.

Mer läsning

Annons