Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krock när två husvagnar hakade i varandra på E 45

/
  • Två husvagnar blev helt förstörda i en krock söder om Strömsund i går eftermiddag. Men de sju passagerare som färdades i de båda bilarna som hörde till ekipagen klarade sig utan skador.Foto: Holger Persson

Semesterresan fick ett abrupt slut för två husvagnsekipage på E 45 strax söder om Strömsund i går. Båda vagnarna totalförstördes, men inga passagerare skadades.

Annons

16.41 larmades räddningstjänsten om en trafikolycka i Arås, i trakten av Hammerdal, utefter E 45. Två husvagnsekipage var inblandade i olyckan. Sju passagerare, varav några barn, färdades i fordonen.

Passagerarna, fem i den ena bilen och två i den andra, kunde ta sig ut ur bilarna själva.

– Ingen person skadades, det blev bara skador på husvagnarna, säger räddningschef Bertil Johansson.

Polisinspektör Bengt Lövros ger en bild av hur det hela gick till:

– Två husvagnsekipage kom för nära mitten och husvagnarna krokade i varandra. Vagnkropparna blev helt demolerade. Det blev en väldig smäll, säger han.

Ett ekipage gled ner i diket och ett ekipage gled på vägen.

– Som tur var var det inga träd eller så vid sidan av vägen, det ena ekipaget gled ned i några småbuskar bara, säger Bengt Lövros.

Båda husvagnarna blev såpass skadade att de belagdes med körförbud direkt på plats av polisen. Ett ekipage hörde hemma i Mellansverige och ett i länet. Men med både bilarna och passagerarna gick det bättre. Ingen person behövde uppsöka sjukvård.

Vägen fick stängas av helt under cirka 30 minuter och trafiken fick ledas om under tiden som fordonen flyttades från vägbanan.

Mer läsning

Annons