Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunstyrelsen: Äldreboendet ska byggas vid Forsgården

/
  • ”Ur arbetssynpunkt tjänar vi mest på att ha ett särskilt boende samordnat med Forsgården”, säger kommunalrådet Karin Stierna.

Nu verkar frågan om var Gäddedes nya äldreboende ska placeras vara avgjord. Politikerna i kommunstyrelsen har bestämt sig för ett bygge vid Forsgården. Byggstart kan bli i slutet på detta år.

Annons

Ärendet om hur Strömsund kommun ska ersätta det nuvarande och omoderna äldreboendet Uddebo i Gäddede har pågått sedan 2007. Frågan har under åren tagit olika vändningar och ett tag kom det riktigt nära byggstart. Men andra alternativ och önskemål har dykt upp och förhalat processen.

En önskan har också varit att få samordna ett nytt äldreboende, en ny hälsocentral och serviceboendet för äldre på Forsgården. Men Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Rättvis demokrati satte i somras stopp för planerna på en nybyggd hälsocentral.

När kommunstyrelsen i veckan sammanträdde hade de slutligen två förslag för nytt äldreboende att välja mellan: antingen ett nytt bygge vid nuvarande hälsocentralen eller ett bygge på Levinsgården och en upprustning av Forsgården, som ligger i anslutning.

Och det blev det senare förslaget som antogs.

– Ur arbetssynpunkt tjänar vi mest på att ha särskilt boende samordnat med Forsgården än med hälsocentralen, säger Karin Stierna (C) kommunstyrelsens ordförande.

Levinsgården, som det nya boendet kallas, är tänkt att ha 15 platser och där ingår också demensboende. Nu ska planändringar och detaljprojektering ta vid.

– Om allt går som det ska kan det bli byggstart i slutet av detta år.

I samband med bygget av Levinsgården ska även Forsgården renoveras.

– Lägenheterna ska bli bättre och anpassas till dagens standard och toaletterna ska bli större, säger Karin Stierna.

Mer läsning

Annons