Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksveckan har blivit kulturvecka i Strömsund

/
  • Ann-Louise Sundqvist och Per Estliden, lärare på Hjalmar Strömerskolan, ser fram emot kulturveckan  i Strömsund.  Foto: Jonas Ottosson

Kärleksveckan har blivit kulturveckan. Nästa vecka arrangerar Hjalmar Strömerskolan flera kulturaktiviteter för gymnasieeleverna.

Annons

För några år sedan kallades den för kärleksveckan eftersom Alla hjärtans dag var under samma vecka.

Men sedan i fjol är det kulturveckan som gäller på gymnasieskolan i Strömsund. I fjol var temat våld och respekt. Själva kulturveckan sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Enligt lärarna Per Estliden och Ann-Louise Sundqvist ska kulturveckan bli en återkommande grej på Hjalmar Strömerskolan.

I år är jämställdhet, kärlek och miljö de viktiga hörnstenarna.

Nästa vecka, med start på måndag, kommer det bjudas på körsång, kärleksshow som framförs av Hjalmars estetelever, öppen scen och poetry slam (estradpoesi) av Jimmy Eriksson. Utöver det håller RFSL i Östersund en föreläsning om att leva som homosexuell.

Till LT säger Per Estliden och Ann-Louise Sundqvist att de tror att huvudnumret blir Nanny-Maja Anderback som föreläser om sin egen bok ”Vem fan bryr sig? En bok om dig, mig och världen”.

– Aktiviteterna är främst för skolans elever, men det händer att vi ibland bjudit in högstadielever, säger Per Estliden.

Ann-Louise Sundqvist avslöjar att under kulturveckan kommer vinnaren i dikttävlingen att koras.

Mer läsning

Annons