Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileumsmarknad med opera i Ankarede

/
  • Foto: B-O Lydén
  • Medlemmarna ur Opera Jemt: Lena Kästel, Ingrid Grahn, Per Sundin, Linita Larsson och Camilla Karlsson sjöng in advent Ankarde kapell. Foto: B-O Lydén
  • Ankarede kapell i vinterskrud skapade perfekt inramning till julmarknaden. foto: B-O Lydén

Ankarede brukar mest sättas i samband med midsommar och samefirande och vara något mycket eftertraktat för både ortsbefolkning och turister, men nu har även julmarknaden fått samma status.

Annons
Det måste vara mycket glädjande för de tre mest aktiva damerna i sammanhanget. Anna Rönnqvist innehavare av restaurangen Fjällripan, Helena Maiorana som driver ett loppis och Lotta Falk med Mountain Moose Garden. De snappade upp idén och har gjort något stort av den.
Rimfrosten, den nyfallna snön och belysningen skapade en underbar stämning. I de olika stånden och husen fanns allt tänkbart att köpa rökta delikatesser, hembakat i stor mängd och handarbeten. Synd bara att Ankarede ligger i ett glesbebyggt område, annars hade allt tömts blixtsnabbt.
För underhållning stod Cecilia Persson och Opera Jemt. Den förra berättade samiska sagor och jojkade vackert mellan de olika berättelserna. Tyvärr var det väldigt få som hittade till samernas fina stuga.
Tyvärr var kapellet knappt mer än halvfyllt då Opera Jemt framförde sin konsert, som blev en blandning mellan kända advent-sånger som framfördes av proffsen men åhörarna fick också var med om att sjunga ett par psalmer och avsnitt ur diverse operor.
Det var alltigenom av hög klass men man kommer säkert att framförallt minnas en sprudlande Camilla Karlsson .
Däremot blir mässan inte någon ekonomisk succé med så lite folk. Arrangörerna hade verkligen gjort området tjusigt och alla erbjöds också en tipsrunda med diverse kluriga frågor.

B-O Lydén

Mer läsning

Annons