Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på en mötesplats fortsätter

/

Projektet "Mötesplats Strömsund" fortsätter.
– Målet är att vi ska bestämma om det blir en sporthall eller en arena till årsskiftet.

Annons
I några månader har en styrgrupp arbetat med att ta reda på om det finns behov för en arena eller sporthall i Strömsunds kommun.
Nu är det klart att förstudien kommer att kosta 690 000 kronor. Av de pengarna räknar man med att Nutek bidrar med 250 000 kronor, SUAB (Strömsunds utvecklingsbolag) och kommunen 250 000 kronor och Engcon 250 000 kronor.
När det gäller Strömsunds kommun så bestämmer de sig slutligen i kommunfullmäktige i december.
– Det påverkar inte oss om kommunen beslutar sig för att säga nej. Vi kommer att nå ett resultat i alla fall, säger Sten Strömgren.
Och fortsätter:
– Nu arbetar vi efter målsättningen att kunna ge ett besked innan årsskiftet om vart det här landar. Projektet är lite försenat och det kanske beror på att jag har varit tidsoptimistisk.
Vidare säger Sten Strömgren att det finns ett antal intressenter som är intresserade av att lägga sina arrangemang i strömsund. Vilka de är vill han inte avslöja.
Enligt Sten Strömgren ska förstudien vara klar 2009 och styrgruppen målsättning är att det ska byggas minst en sporthall.
– Vi vill komma i gång så fort som möjligt, säger han.
Innan sommaren skickades 9 000 enkäter ut till alla kommuninvånare i över 15 år.
Över 700 personer svarade på enkäten och Sten Strömgren är mycket nöjd över svaren.
Där tror de flesta invånarna i kommunen att fler företag kan lockas till bygden i och med en ny idrottshall. De tror också att det kan leda till ökad inflyttning, attraktivare arbetsmarknad och att skolorna kan behållas och utvecklas.

Mer läsning

Annons