Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lågkonjuktur i sikte hos Gelab

/
  • Landshövding Britt Bohlin invigde i går Gelabs nya mellanlager för Siemens. Hon tackade även ja till att inviga observatoriet (Sveriges tredje största) som ska bli klart i höst. Foto: Jonas Ottosson

Landshövding Britt Bohlin invigde i går Gelabs nya lager. Samtidigt avslöjar vd:n Lars Olsson att Siemens Europalager kan hamna i Gäddede.

Annons

För fyra år sedan började Gelab diskutera med Bewator om att lägga deras mellanlager av inpasseringssystem för Norden och England i Gäddede.

Bewator blev sedermera uppköpta av miljardföretaget Siemens. Förhandlingarna fortsatte och till sist fick Gelab klartecken av Siemens. Sedan i oktober 2008 har Siemens haft sitt mellanlager i Gäddede.

Till LT säger Lars Olsson att företaget har fått placera ut inpasseringsprodukterna i fastigheter runt om på orten. Under tiden har Gelab byggt ett nytt lager på 300 kvadratmeter.

Byggnaden kommer att användas som mellanlager åt Siemens och till mer produktionsyta för Gäddedeföretaget.

– Vi fortsätter att diskutera med Siemens. Det kan bli så att vi får hit mellanlagret för hela Europa. Jag tror det tar till sommaren innan vi får ett beslut, säger Olsson.

– Den nya lagerbyggnaden som vi har byggt ska räcka. Vi har en bra relation med Siemens och det är roligt att de är nöjda med oss.

I går invigde landshövdingen Britt Bohlin det nya lagret. För henne var det första gången som hon var i Gäddede. Hon tyckte det var intressant att få ta del av framgångssagan Gelab.

– Det är inte alltid man åker 25 mil för att inviga en ny verksamhet, säger hon.

Än så länge har Gelab inte märkt av någon lågkonjunktur. Däremot har tillverkningen av kablage, som riktar sig mot fordonsindustrin, gått ned.

– Fast det har vi tagit igen med att vi har haft en ökning på antenn- elektroniktillverkningen, säger Lars Olsson.

På Gelab är det inte aktuellt med några varsel. Lars Olsson säger att det i stället handlar om att eventuellt nyanställa.

Ett bekymmer som företaget har är befolkningstillväxten – därför tror Lars Olsson mycket på det nya gränsöverskridande projektet som har startats mellan norska och svenska kommuner i området.

– För att få en befolkningstillväxt, så är företagande a och o.

Mer läsning

Annons