Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Hoting händer det något hela tiden

/
  • För Dennis Lindman är det skoterkörning som gäller under sportlovet:
  • Wilma Brantholm åker till fjälls och hinner inte vara med på sportlovsaktiviteterna. Lisa Rönnberg och Emil Ericsson kanske blir med på något.

Sportlovet är i full gång och i Hoting händer det saker varje dag.

Annons

Det händer något varenda dag under sportlovet. Uppträdande av trollkarlen Johannes, vintage (skapa nytt av gammalt), ansiktsmålning, film, pulkåkning, LAN (lokalt nätverk för dataspel), pimpeltävling och ungdomsdisco.

Skollediga Wilma Brantholm tillbringar hela sportlovet i fjällen, men skulle annars gärna vara med:

– Det är bra att det ordnas saker så att det finns någonting att göra.

Dennis Lindman stannar hemma under sportlovet. Han tycker också att det är bra att man ordnar aktiviteter, men vet inte om han ska vara med på något, kanske pimpeltävlingen. Han ska inte gå på discot i alla fall:

– Jag ska köra skoter.

Bakom alla dessa arrangemang står Bygdens Framtid, projektet Samverkan & Utveckling, Unga Örnar, Lojsenit, ABF-Z, COOP Nära, Folket Hus Hoting, Hoting Turism, Strömsunds kommun, Företagarföreningen och Dorotea & Hoting Aktuellt.

– Vi vill visa unga att det går att göra många roliga saker utan att man måste bli ruinerad på kuppen, säger Kent Wassdahl, Bygdens framtid.

Han vet att det finns många barn och ungdomar som inte har möjlighet att resa till skidorter, och föräldrar som inte kan, eller har råd, att vara lediga så lång tid. Därför vill man erbjuda ett alternativ som inte kostar, och inte på något sätt är tvingande.

– Man kommer om man vill.

Det är inte ett sätt att ordna barnomsorg för föräldrarna, påpekar han:

– Men om man vill ha sina föräldrar med för att delta i aktiviteter så är det fullt möjligt. Skulle det behövas har vi föräldravakt åt mamma och pappa.

Mer läsning

Annons