Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster i kläm vid tvist – Sopberget växer

/
  • Ann-Catrin Hörnfeldt visar skattekontorets soprum. I dag hjälper Reaxcer till med att ta ut soptunnorna som kommunen hämtar. Däremot finns det ingen vaktmästare som tar hand om allt papper. Foto: Jonas Ottosson
  • Även Hörnethuset, som har flera butiker och hyresgäster, får ingen fastighetsservice.
  • På Lövbergavägen 20 i Strömsund hyr det kommunala bostadsbolaget sex lägenheter av ägaren KS Sweden Real Estate Portfolio. Lägenheterna används för personer som har LSS-beslut.

Fem fastigheter i centrala Strömsund drabbas hårt när fastighetsservicen uteblir.

– Vi diskuterar om vi ska deponera hyran till läns- styrelsen, säger Ann-Catrin-Hörnfeldt, ortsansvarig på Skatteverket och som drabbats av tvisten.

Annons

Bakgrunden till problemet är att Korsta fastigheter AB, som sköter fastighetsservicen åt bolaget KS Sweden Real Estate Portfolio, inte fått betalt för det arbete som företaget har utfört vid fem fastigheter i Strömsund.

På grund av det väljer nu Korsta fastigheter att inte längre sköta felanmälningar, sophantering och gräsklippning med mera.

De fastigheter som drabbas är Hörnethuset, Skatteverkets lokaler där även Reaxcer samt revisionsfirman Kemy Ekonomi och Redovisning AB finns, Lövbergavägen 20, Pumphusgatan 2 och Storgatan 33.

På Lövbergavägen 20 och Pumphusgatan 2 hyr det kommunala bostadsbolaget totalt tolv lägenheter. I dessa lägenheter bor personer med LSS-beslut.

– På kort sikt betyder detta inte så mycket. Men på längre sikt kan det bli störningar för våra hyresgäster.

– Vi betalar inte hela hyran till bolaget utan vi har hållit inne en del av september månads hyra, säger vd:n Tord Sjödin.

– Vi har informerat Omniagruppen om det, men vi har inte fått någon återkoppling. Vi vill veta hur de ska lösa det här, vi tycker det här är väldigt beklagligt, säger han.

När det gäller sophanteringen kommer Strömsunds hyresbostäder (SHB) att anmäla till miljö- och byggnämnden om det blir några sanitära olägenheter.

Att SHB vänder sig till Omniagruppen beror enligt Tord Sjödin på att de sköter förvaltningen åt ägaren KS Sweden Real Estate Portfolio.

Till LT säger Eva Nässén, vd på Korsta fastigheter, att hon inte vill kommentera situationen, men att hon hoppas problemet löser sig.

Skatteverket är en av flera hyresgäster som i dagsläget är utan fastighetsservice. Ortsansvarige Ann-Catrin Hörnfeldt säger att det är första gången som detta händer.

– Vi ska bara vara här året ut. Det är värmen vi undrar över. Vi diskuterar även att deponera hyran till länsstyrelsen, säger hon.

Utöver det undrar personalen vid skattekontoret vad som ska hända i vinter om frågan inte är löst.

I dag hjälper Reaxcer till med att flytta ut soptunnorna så att kommunen kan tömma soporna.

När det gäller värmen har Jämtlandsvärme AB inte fått betalt på tre månader av fastighetsägaren.

Det rör sig om 118 000 kronor i obetalda räkningar.

I dag (måndag) kommer Jämtlandsvärme skicka ett brev till bolaget och berätta att de slår av värmen tills räkningarna är betalda. LT har försökt få tag på representant ur Omniagruppen.

Dock utan resultat.

Mer läsning

Annons