Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppen vid Vallberget lockar sportlovslediga barn

/
  • Emil Bergström, 11 år, glider fram på railen.  Foto: Catarina Montell
  • Robin Hedman, 14 år, gillar att hoppa i skidbacken.Foto: Catarina Montell
  • ”Är vi inte i skidbacken så är vi och åker skridskor eller så åker vi skoter”, säger Pontus Dahlén, 14 år, och Emil Bergström, 11 år.  Foto: Catarina Montell

Himlen är jämngrå, termometern visar en plusgrad och måndagens regn är tursamt utbytt mot ett lätt snöfall. Men vad spelar det för roll? Väder verkar inte bekymra sportlovslediga skolbarn som hänger i Vallbergets skidbacke.

Annons

– Jag var här i går också. Det regnade en stund, men det gjorde inget. Nu är det nästan för varmt ute, säger Robin Hedman, 14 år, när han stannar upp efter ytterligare ett hopp på boxrailen som är placerad i backens nedre del.

Boxrailen är några meter lång och några decimeter bred.

Och cirka 15 grabbar står ständigt i kö för att hoppa upp på boxen, glida fram och snurra runt med skidorna och göra ett perfekt litet hopp – baklänges eller framlänges – innan man glider ner i snön igen.

– Jag började med det här förra vintern. Visst slår man sig en del när man håller på, minst nån gång varje dag, säger han apropå hoppandet. Men han försäkrar att det ännu inte blivit några rejäla vurpor.

Även Pontus Dahlén, 14 år, och Emil Bergström, 11 år, gillar att hålla till vid Vallberget. Det har blivit några helgdagar tidigare under vintern. Och under sportlovet är det någon form av uteaktivitet som gäller, varje dag.

– Är vi inte här så är vi i Dunderhallen och åker skridskor. Eller ute och åker skoter, säger de, innan de tar sats och skejtar med skidorna upp i backen igen för ett nytt hopp upp på railen.

Mer läsning

Annons