Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon vill se mer trafik på Fjällsjö

/
  • – Jag kan se möjligheter för att utnyttja banan mera, säger Inger Kraft Etzler.

Nu är snart förstudien om förutsättningarna för att få till utökad trafik på den så kallade Fjällsjöbanan nästan klar.
– De finns ett intresse av att utöka tågtrafiken och jag kan se möjligheter för att utnyttja banan mer, säger Inger Kraft Etzler, projektledare.

Annons

Men mer än så vill hon inte säga om vad hon kommit fram till i förstudien.

– Jag är inne på slutfasen i slutrapporten som snart ska skickas till Nutek som finansierat studien. Styrelsen i föreningen Fjällsjö framtid har fått ett utkast som de ska kommentera och jag vill inte föregå det innan allt är klart, säger Inger Kraft Etzler.

Fjällsjöbanan sträcker sig mellan Hoting i Strömsunds kommun och Forsmo i Sollefteå kommun. Tågbanan är tolv mil lång och passerar bland annat Fjällsjö, Backe och Rossön men sedan många år tillbaka är det bara timmertåg som går på rälsen.

– Min tes när jag började med projektet var att får vi fart på godstrafiken så kan det resultera i nyetableringar och åtminstone minskad utflyttning, säger Inger Kraft Etzler.

Hon har bland annat tagit fram för och nackdelar med en utveckling både vad gäller godståg och persontrafik, undersökt intresset bland företagare och privatpersoner.

– Jag kan se möjligheter för att utnyttja banan mera.

– Men nu får vi se hur kommunerna väljer att använda studien när den är klar. Vi kommer att ha ett möte framåt våren och diskutera det, säger Inger Kraft Etzler.

Mer läsning

Annons