Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsgården i Frostviken har fyllt 70 år

/
  • Med musik och tal firades att Frostvikens hembygdsgård fyllde 70 år.Foto: BO Lydén

Nu har frostviksborna firat sin gemensamma 70-åring.

Annons

Ett oroväckande molntäcke gav vika och alla kunde få njuta av vackert väder och det bjöds på fin underhållning, när det var dags att fira att hembygdsgården i Frostviken fyllde 70 år.

Gusten Rolandsson stod för invigningstalet. Han kåserade om historiken kring de första bosättningarna och tillkomsten av hembygdsgården.

Det var genom doktor Hummels och Hembygdsföreningens försorg som gården flyttades från Jormlien till platsen nära Vattudalen. Gusten Rolandsson mindes i talet sin barndoms bäckar och hjortronmyrar och stigar.

Gunnel Gisslèn hade fått ihop ett husband med idel frostviksbor med nestorn Gösta Bengtsson. Klefbomsgänget fanns också på plats och bjöd på omväxlande musik och sång. Laila Klefbom ledde allsången.

Gunnel Gisslén knöt ihop hembygdsgårdens tillkomst med händelser utanför Frostviken under år 1939. Året då hela världen sattes i brand.

Musikerna spelade självklart en hel del Andrew Waltermusik. Han inte bara härstammade från Gäddede utan han och hans föräldrar bodde en tid ute på Udden.

Mona Johansson framförde på ett fint sätt visan Jämtlandstaus och för ett mycket uppskattat inslag stod naturlyrikern Lars Erik Åhrèn från Munsvattnet som framförde egna dikter till egenkomponerad musik.

Mer läsning

Annons