Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektisk repetition inför årets stora show

/
  • Det jobbas på febrilt i Sagabiografen just nu. Nästa vecka sätter esteteleverna upp musikalen Skattkammarön. Foto: Catarina Montell

Det råder en febril aktivitet i Sagabiografen i Strömsund. Det byggs, dras sladdar och framför allt repas det inför nästa veckas uppsättning av Skattkammarön.

Annons

Nästa vecka är det dags för Hjalmar Strömersskolans estettvåors och -treors stora årliga uppsättning. Och i år föll valet på musikalen Skattkammarön, baserad på boken med samma namn som skrevs av Robert Louis Stevenson 1883. Handlingen kretsar kring sjömän som ger sig ut på skattjakt och under färden möter de bland annat pirater och får utstå myteri.

Disney har gjort en gammal tecknad version av den. Och esteteleverna har inför sin egen uppsättning gjort lite förändringar från originalmanuset.

– Vi har slagit ihop en del småroller och ändrat musiken, säger Daniel Strindlund och Ronja Peterson, som går i trean.

De utlovar en rolig föreställning som passar både gammal som ung.

– Det är lite mord och så i handlingen, men det är inte direkt något blodigt allvar. Vi har tagit fram de komiska inslagen, säger Ronja.

Alla 20 elever är delaktiga i samtliga delar i hela produktionen, vilket innebär att de både bygger scenen, fixar kostymer, agerar ljus- och ljudtekniker, sjunger, spelar och agerar.

– Det märks att man har lärt sig mycket de tidigare åren. Jag har inte haft koll på hur mycket jag har kunnat om allt förrän nu, säger Daniel.

De spelar föreställning både dagtid för olika skolklasser och på torsdagskvällen för allmänheten.

Mer läsning

Annons