Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Birgitta Åhberg som såg fyra björnungar i måndags kväll.

Annons


– Det var i måndags kväll när jag körde från jobbet i Gäddede hem till Fågelberget som ligger 2,5 mil söder om Gäddede. När jag var nästan hemma, vid vägskälet intill Storvattnet, och kom ur en kurva såg jag något som myllrade på vägen. När jag stannade bilen såg jag att det var fyra årsungar.


– Jag tror att björnungarna höll på att leka för de var stilla på vägen och de hajade till när jag kom körande med bilen och fångade deras uppmärksamhet. Till en början tvekade björnungarna, som om de inte visste var de skulle ta vägen, innan de sprang ner i diket och in i skogen. Den sista björnungen stannade kvar i diket och kikade nyfiket på mig.


– Nej, men jag antar att hon var någonstans i närheten. Det kändes lite ovanligt att se björn så här sent på året, men det kanske beror på det varma vädret.


– Nej, jag satt tryggt i bilen. Jag ser ofta björn när jag kör till och från jobbet, men jag har aldrig sett fyra björnungar och jag har hört att det är ovanligt med fyrlingar. Björnungarna var jättesöta, när de är så där små, och väldigt behändiga. 

Mer läsning

Annons