Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granqvist tror på en räddning

/
  • Gunnar Granqvist, vd i hårt ansatta Jämtlandsgården  i Hammerdal, tror att den pågående räddningsaktionen  kommer att lyckas. Foto:   ulrika andersson

Jämtlandsgården i Hammerdal räddas.Hittills har 1,5 miljoner kronor kommit in i bolaget.

– Min personliga uppfattning är att vi grejar det, säger vd:n Gunnar Granqvist.

Annons

Förra veckan skrev LT att ägarna i Jämtlandsgården fick längre betänketid när det gällde att teckna konvertibla skuldebrev.

Det innebär att företaget får in pengar genom lån från ägarna. 200 skuldebrev har skickats ut och i går torsdag gick tiden ut.

Enligt Gunnar Granqvist har det tecknats skuldebrev för 1,5 miljoner kronor. Han är hoppfull inför framtiden och tror att Jämtlandsgården når upp till målet på två miljoner kronor.

Skrindan, som har gått in med över två miljoner kronor i bolaget, har valt att låna ytterligare 580 000 kronor.

Likaså bolaget Kvarnmon AB har skjutit till 250 000 kronor. Sedan finns det några mindre ägare som stöder bolaget med 100 000 kronor vardera.

– Jag ska inte föregå styrelsebeslutet på måndag. Men min personliga uppfattning är att vi grejar det, säger Gunnar Granqvist.

Under första halvåret i år har Jämtlandsgården förlorat två miljoner kronor. Till LT säger Gunnar Granqvist att bolaget räknar med att göra ett bokslut på minus tre miljoner kronor. Det innebär att Jämtlandsgården kommer göra ett minusresultat för andra halvåret på en miljon kronor.

– Från december månad ska vi börja tjäna pengar. Kan vi vända skeppet snabbare vore det bra, säger han och tillägger:

– Den här veckan har det gått riktigt bra. Vi har levererat 7,5 ton köttfärs till länets Ica-butiker. Det är till och med så vi har haft efterfrågan på fler.

För Jämtlandsgården är det inte första gången som bolaget behöver mer pengar.

Tre gånger har det krävts nyemissioner och nu är det konvertibla skuldebrev som gäller.

Sedan starten av slakteriet i Hammerdal har det pumpats in 7,7 miljoner kronor i aktiekapital.

Mer läsning

Annons