Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Edman: "Det brukar bli som vi vill till slut"

/
  • Göran Edman (RD) kommer att vara med när nya flyktingboendet i Backe invigs:

Nu vill Göran Edman (RD) satsa på fritidsgård och småföretag. Trots att hans förslag alltid avslås, brukar de bli verklighet ändå:

– Som boendet för ensamkommande flyktingbarn, till exempel.

Annons

Göran Edman (RD) ställer två förslag till kommunstyrelsen, båda som initiativärenden.

– Att det är initiativärenden beror på att det går mycket snabbare. Om jag skriver motioner så tar det ett halvår, upp till ett år, innan de hamnar på bordet.

Det ena ärendet gäller Strömsunds industricentra, där Edman anser att det börjar bli för trångbott. Han vill att kommunen ska ställa i ordning ett nytt markområde för småföretag, med tillgång till el, vatten och avlopp, för de som vill etablera sig.

Det andra ärendet gäller att skapa en fritidsgård för ungdomar i Strömsund.

– Ungdomarna är värda att få ha någonstans att samlas på kvällarna. Före valet lovade alla partier att satsa på ungdomar. Det är dags att man kommer till skott.

Göran Edman kräver att kommunstyrelsen snarast utser en lokal, förslagsvis Folkets Hus, och att man anslår ekonomiska medel till det.

– Det behövs inga stora investeringar, kanske ett pingisbord och ett biljardbord.

Någon vuxen som håller i ansvaret behövs, anser han, men det behöver inte heller kosta så mycket:

– Det går väl att lösa med lönebidrag som för alla andra, det är inte det största problemet.

Han påpekar att Rättvis Demokratis förslag alltid röstas ned av de övriga partierna, av ren prestige, men att förslagen brukar komma tillbaka i annan tappning och gå igenom.

Till exempel det nya boendet i Backe, för ensamkommande flyktingbarn, som invigs måndagen den 21 februari. Att barnen skulle placeras just i Backe var ett yrkande från Rättvis Demokrati, redan i februari 2010, "för att få en lugnare, skonsammare integrering". Yrkandet avslogs då av samtliga partier.

Mer läsning

Annons