Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frostviken i fokus på kommunstyrelsens möte

Frostviken och medborgarservicen är i fokus på morgondagens kommunstyrelsemöte i Strömsund. Styrelsen föreslås gå vidare med uppsägningen.

Annons

Det var i slutet av januari som Strömsunds kommun aviserade för turistföreningen Frostviksfjäll att de sa upp avtalet för driften av Medborgarservicen i området. Turistföreningen har drivit servicen sedan 2007 och integrerat verksamheten med turistbyrån.

Men nu behöver de kommunala pengarna sparas. Flera andra samhällen i kommunen har redan blivit av med sina lokalkontor och behovet av kontorens tjänster har minskat med tiden, konstaterar en kommunal utredning.

Från första april stänger därför Medborgarservicen, och det får nu konsekvenser för turistföreningen då de har fått säga upp den halvtidstjänst som driften inneburit.

Som en ytterligare konsekvens har därefter Frostviksfjäll meddelat att det här kan innebära att de måste säga upp avtalet med Strömsunds kommun för driften av turistbyrån i Gäddede.

Ärendet har fått många att reagera över den försämring av servicen för lokalbefolkningen som en uppsägning av Medborgarservicen medför. Kommunstyrelsen, som tar upp ärendet i morgon föreslås dock stå fast vid att säga upp driftsavtalet.

Mer läsning

Annons