Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag i Gäddede bygger ut lagret

/

Gelab i Gäddede bygger ut sin fabrik med 300 kvadratmeter. En anledning är att tyska Siemens vill etablera sitt nordiska lager hos företaget.

Annons
I går togs det första spadtaget för den nya utbyggnaden hos Gelab. Vd Lars Olsson förklarar att företaget behöver större lokalytor i första hand av ett skäl.
– Siemens har flyttat sitt lager för Norden och England hit till Gäddede, berättar han.
Det handlar alltså om ett lager för de produkter som Gelab är med och tillverkar åt Siemens. Tidigare fanns lagret i Stockholm men den tyska elektronikjätten har nu valt att lagra sina produkter för inpasseringssystem hos Gäddedeföretaget.
– I stället för att vi skickar våra grejer till Stockholm för att de sedan ska skickas till kunderna så har vi nu tagit på oss att skicka direkt till slutkund, förklarar Lars Olsson.
Han menar att Siemens beslut är viktigt för Gelabs framtid.
– Det här kanske inte direkt leder till några nya arbetstillfällen men det är viktigt för att framtiden blir lite tryggare för Gelab. Siemens flyttar inte sitt lager till Gäddede om man inte har tänkt fortsätta produktionen hos oss.
Men den nya utbyggnaden består inte enbart av lagerytor. Även produktionsytan i fabriken ökar i samband med det nya bygget, vilket gör att företaget även kan investera i nya maskiner.
– Vi kommer att tillverka samma produkter men få en effektivare produktion. Kraven på korta leveranstider blir allt högre och då måste vi ha mer maskinkraft, säger Lars Olsson. Gelab har i dagsläget knappt 100 anställda vid sina två fabriker i Gäddede och Fränsta.

Mer läsning

Annons