Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finländska besökare studerar vindkraften i Strömsund

/
  • Näringslivschef Daniel Perfect berättar om Nod Strömsund som ingår i Nätverk för vindbruk.
  • Tio besökare från Vasa i Finland har kommit till Strömsund för att få veta mera om vindkraftsarbetet här och lyssnar andäktigt.
  • Karin Liinasaari redovisar fallstudien från Havsnäs vindkraftspark.

En grupp finländare befinner sig under två dagar i Strömsund för att studera arbetet och utbildningen inom vindkraft.

Annons

Förra året besökte Strömsunds kommuns näringslivschef, Daniel Perfect, Vasaregionen i Finland för att prata vindkraft. Detta väckte så stort intresse att tio besökare från Vasa nu kommit till Strömsund för att under två dagar få veta mera.

Under torsdagen fick man först en teoretisk introduktion av Daniel Perfect som berättade om Nod Strömsund i "Nätverket för vindbruk" och om Vindkraftcentrum i Hammerdal. Karin Liinasaari, biträdande rektor på vindkraftteknikerutbildningen, redovisade den fallstudie som gjorts av Havsnäs vindkraftpark.

Efter en lunch, där också kommunalrådet Gudrun Hansson (S) deltog, var det dags att bege sig till Havsnäs för att på plats studera vindkraftsparken.

Under fredagen träffar man elever och lärare vid Hjalmar Strömerskolans vindkraftteknikerutbildning. Ett späckat program, med andra ord, och Daniel Perfect hoppas att besökarna ska ha rikt utbyte av resan:

– Det känns oerhört spännande att finländarna är så intresserade av hur vi jobbar här i Strömsund.

Mer läsning

Annons