Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkät: Är det accepterat att sjukskriva sig utan att vara sjuk i Strömsunds kommun?

/
  • Carina Bjurström, Hallviken:
– Det är spännande att de här forskarna tar upp frågan, det kan bli en bra diskussion bland oss som bor i Strömsunds kommun. Visst kanske det är mer accepterat att vara sjuk här än i Gislaved, men jag tror det handlar mer om att man ser varandra här och bryr sig. Det är ingen som ser ner på dig för att du är sjuk. Att som sjukskriven åka in till samhället och fika är ju mycket bättre än att sitta hemma och gömma sig och skämmas.
  • Marie-Helen Bergelin, Östersund:– Jag har bott många år i Strömsund och tycker att det forskarna skriver stämmer, det är mycket arbetslöshet och sjukskrivningar där. Det kan nog vara så att det är olika attityd i olika delar av landet, i Strömsund var det liksom inget märkvärdigt att vara sjukskriven.
  • Leif Edvardsson, Hammerdal:– Jag kan inte tänka mig att moralen här är sämre än vad den är i Småland.Det spelar väl ingen roll var man bor, ingen vill väl vara sjuk. Jag undrar om författarna verkligen har belägg för det här, hur vetenskaplig undersökningen egentligen är.

I den nyutkomna boken ”I ohälsans tid” hävdar etnologiforskarna Jonas Frykman och Kjell Hansen att attityderna till sjukskrivning är mer tillåtande i Strömsund än de är i småländska Gislaved.

Annons

Enkät: Ann-Louise Rönestål Ek

Mer läsning

Annons