Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevernas satsning får extra pengar

/
  • IOGT Strålen skänkte 5 000 kronor till satsningen. Från vänster: Harry Tallryd, ordförande, Anna-Stina Persdotter, sekreterare, Eiron Persson, kassör, Harry Svensson, lärare, Annica Backman, lärare och längst fram eleverna Hamza Ictiken och Karim Hussaini.

Integrationssatsningen Adda, initierad av eleverna på Hjalmar Strömerskolan själva, får 5000 kronor i bidrag.

Annons

Det var IOGT Strålen i Strömsund som på torsdagen skänkte pengarna till den grupp av elever som under läsåret 2014/2015 har varit engagerade i Addaprojektet.

Adda går ut på att svenska elever addar en kompis med utländsk bakgrund för att snabbare och enklare kunna mötas, förstå varandra och hjälpa dem att bli bättre på svenska.

IOGT Strålens representanter, ordförande Harry Tallryd, kassören Eiron Persson och sekreteraren Anna-Sofia Persdotter var det självklart att bidra till verksamheten i Adda.

– Vi tycker att det här är ett mycket fint initiativ till att bygga samförstånd och broar mellan människor. Det är så mycket elände i världen så varför inte börja där vi står och bygga freden från Strömsund. Kanske kan vårt bidrag sporra andra att också skänka pengar. Det är ju en rikedom att kunna mötas från flera kulturer, säger de i ett pressmeddelande från Strömsunds kommun.

LT berättade om addaprojektet i februari i år och då var det inte helt solklart att satsningen skulle fortsätta. Nu är det däremot bestämt.

Frågan är dock vad de 5000 kronorna ska användas till.

– Något kul ska det bli, vi är väldigt nöjda med den här satsningen och vi tycker att man kan märka att klimatet på skolan blivit lite mer öppet. Vi märker också att språket går lättare och lättare, säger de ansvariga lärarna för projektet, Annica Backman och Harry Svensson.

Läs mer:

Satsningen kom till på elevernas initiativ

Mer läsning

Annons