Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eira fick e-post från Schweiz

/

Minns ni Eira från Strömsund som var med om en fruktansvärd bilolycka, som hon nu har skrivit en bok om.

Annons

För några veckor sedan hade Länstidningen ett lördagsreportage om Eira Kunze Nilsson från Strömsund, som har skrivit en bok om den svåra trafikolycka hon var med om för cirka tio år sedan.

Nu har hon fått kontakt med en läkare från Schweiz, som per e-post har berättat för henne att han sett Länstidningens reportage på nätet. Läkaren berättar också att han jobbade på sjukhuset i Östersund just den kvällen som Eira blev inlagd efter olyckan.

Läkaren tyckte att det var ett mirakel att Eira överlevde med de svåra skador som hon hade och med tanke på allt blod som hon hade tappat.

– Han berättar att jag var alldeles kall, säger Eira bland annat.

I meddelandet berättar läkaren att han i samma period fick en dotter som han döpte till Eira. Han tyckte det var ett vackert namn och att det även är namnet på den gammelnordiska läkekonstens gudinna.

– Jag fick tårar i ögonen när jag fick läsa det, säger Eira. Tänk att han döpt sin dotter efter mig. Jag skulle så gärna vilja träffa läkaren och hans dotter, det skulle vara en dröm som jag hoppas går i uppfyllelse en dag.

E-posten avslutar läkaren med orden: Lycka till i livet. Du är stark!

Mer läsning

Annons