Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill etablera ett nytt assistansföretag

/
  • Anna Jansson och Veronica Stjärnström, som arbetar på Assistanspartner, vill etablera företaget i Strömsund och Östersund.

Ett nytt assistansföretag vill etablera sig i Strömsund och Östersund.
– Jag vill ge något tillbaka till min hemkommun, säger vd:n Veronica Stjärnström.

Annons

Företaget heter Assistanspartner och har sitt huvudkontor i Sandviken, men man har även anställda i Hofors, Falun och Gävle.

Så sent som i maj drog företaget i gång, och Veronica Stjärnström säger att de har ett 20-tal kunder som är på väg in i verksamheten.

– Bara i Sandviken, där vi håller till, finns det ett tiotal assistansföretag. Det visar sig nämligen att 58 procent vänder sig till privata assistansföretag, säger Veronica Stjärnström.

Assistanspartner målsättning är att människor med funktionshinder ska få en bra assistans, där personalen får vara delaktig och där familjens erfarenhet tas tillvara.

I dag har företaget 20 anställda och mer ska det bli enligt Veronica Stjärnström. I veckan var hon och Anna Jansson och besökte hemkommunen Strömsund och Östersund.

– Jag är född och uppvuxen i Strömsund. Nu vill jag ge något tillbaka till kommunen. Tanken är att vi först ska öppna ett kontor i Strömsund och även bedriva verksamhet i Östersund.

Till LT säger Anna Jansson att företaget kommer etablera sig först där man får flest kunder. Men Strömsund ligger varmt om hjärtat eftersom båda har bott i kommunen.

Den 11–12 februari är det information för allmänheten i Strömsund och Östersund. När Assistanspartner kan börja bedriva sin verksamhet i länet är inte klart.

– Det är upp till jämtlänningarna att bestämma när vi kan komma i gång. Jag hoppas i alla fall till våren. Vi vill sätta Jämtland på kartan, säger Stjärnström och tillägger:

– Vi har redan börjat titta på personal.

Mer läsning

Annons