Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lockar nya gymnasieelever med sång

/
  • Malin Rhodin, Ronja Mårtensson och Emelie Bergman beger sig nästa vecka ut på turné i Strömsunds kommun och till Åsele och Dorotea. Målet är att locka nya elever till skolan, men samtidigt bjuda på underhållning.Foto: Catarina Montell

Att göra ett framträdande ingår i kursen ensemble på Hjalmar Strömerskolan. Och samtidigt är det dags att informera om gymnasiets olika program.

Så nu åker eleverna ut på kombinerad PR-tripp och turné.

Annons

Kursen ensemblespel finns som individuellt val för samtliga gymnasielever på Hjalmar Strömerskolan och i årets kurs går elever från såväl estetprogrammen som natur, samhälle och handelsprogrammet.

– Det är kul att välja ett sånt ämne som vi vanligtvis inte läser på natur. Och här får vi möjligheten att testa olika instrument också, säger Malin Rhodin.

Kursen, som pågår hela läsåret, går ut på att gruppen ska lära sig spela och sjunga tillsammans och sätta ihop program för att hålla två framträdanden.

– Syftet med kursen är att de ska tränas i att ha publikkontakt med sitt spel, säger läraren Jan Rönngren.

Nästa vecka är det dags för det första tillfället då hela gruppen drar ut på turné till Gäddede, Hammerdal, Backe, Strömsund, Hoting, Åsele och Dorotea.

Målen för turnén är bland annat högstadieskolor och där är valet till gymnasiet högaktuellt.

Så turnén blir samtidigt ett tillfälle att göra reklam för Hjalmar Strömerskolans olika program. Ett antal låtar och medleyn kommer ensemblen att bjuda på och däremellan blir det mellansnack med information. Något som i sig är lite utmanande för eleverna.

– Mellansnacket ska sägas på ett roligt sätt, men det ska ändå inte vara flummigt och de ska vilja lyssna på oss, säger Ida Bergström.

Mer läsning

Annons