Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chauffören somnade med minibussen full av skolbarn

/
  • Strax innan åtta på morgonen  i slutet på maj somnade chauffören  vid ratten och minibussen full med skolbarn hamnade i diket.Foto: Jonas Ottosson

En torsdagsmorgon i slutet på maj körde en skolskjuts över på fel sida vägen och hamnade i diket. Sju skolbarn fick föras till hälsocentralen.

Nu åtalas chauffören för vårdlöshet i trafik. Anledning: chauffören somnade vid ratten.

Annons

Det var i slutet av maj som räddningstjänsten i Strömsund kallades ut till väg 339 där en minibuss med sju barn på väg till skolan hade hamnat i diket. Bussen hade först kört över på fel sida vägen och därefter ned i diket.

Ingen av barnen eller föraren blev allvarligt skadad, men barnen fördes till hälsocentralen i Strömsund för kontroll. Och vägen fick spärras av under cirka en halvtimme.

Nu får händelsen sitt rättsliga efterspel då chauffören åtalas misstänkt för vårdslöshet i trafiken. Enligt åklagaren har chauffören varit allt för trött under körningen – så trött att denne somnade och körde av vägen.

Chauffören krävs också på 3 000 kronor i ersättning eftersom olyckan gjorde att en passagerare fick såväl mobilen som glasögonen och sin iPod förstörd.

Mer läsning

Annons