Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstrul ger kvinna rätt till prisavdrag

En kvinna i Strömsunds kommun anlitade ett lokalt företag för renoveringsarbeten i sitt hus.

Hon har påtalat flera brister och krävt 20 000 kronor i prisavdrag.

Annons

Allmänna reklamationsnämnden anser att företaget ska acceptera ett prisavdrag på 20 000 kronor.

Utfört jobb har på ett markant sätt brustit i fackmässighet i flera avseenden, enligt nämnden som anser att bristerna ger kvinnan rätt till 10 000 kronor i prisavdrag.

Eftersom sluträkningen dessutom var 10 000 kronor högre än överenskommet avtal har hon rätt till motsvarande prisavdrag även i den delen.

Byggföretaget har inte visat någon utredning som visar att kvinnan beställt tilläggsarbeten som motiverar högre sluträkning än avtalat.

När det gäller renoveringen finns enligt nämnden ett antal brister som ger kvinnan rätt till prisavdrag.

• Hon har pekat på oavslutat arbete med en portal, extrakostnader för arbete med ett altantak, brister i jobb med målning, tapetsering, lister och foder i hall och en toalett.

• Vidare har VC-stolen inte monterats och det saknas ventilation på toaletten.

Från byggföretagets sida har man motsatt sig yrkandet och hävdar att priset i grunden var väldigt lågt och att mycket arbete i praktiken gjorts utan ersättning.

Utfört arbete har syftat till att åtgärda problem med vatteninträngning och fuktskador, vilket också ledde till avsett resultat.

Under det arbetet beslutades om andra arbeten; som att utföra altantaket på annat sätt än planerat och att bygga en portal mellan sov- och vardagsrum. Det senare ingick inte i offerten.

Påtalade brister erbjöd sig företaget att åtgärda senare, oklart när på grund av dålig stämning mellan parterna.

Kvinnan vände sig till Allmänna reklamationsnämnden vars beslut inte är bindande för företaget men innehåller en rekommendation.

Mer läsning

Annons