Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev slagen i huvudet med järnrör

Värk och yrsel drabbade en 22-årig man när han blev slagen i huvudet med ett järnrör flera gånger på Vattudalstorget i Strömsund.

Annons
Händelsen som inträffade i september förra året leder till att en 24-årig man döms till skyddstillsyn med 80 timmars oavlönad samhällstjänst.
Åklagaren redogjorde under rättegången för att 24-åringen slog upprepade slag med järnröret mot 22-åringen som hade åkt in till centrala Strömsund efter att en fest med kompisar.
22-åringen minns inget av händelsen. Hans första minne kom på hälsocentralen då han kände av värk och yrsel. Det senare satt i flera veckor efteråt.
Andra som såg 22-åringen bli misshandlad med järnrör har redogjort för att han i första skedet kom i bråk med en annan man som 22-åringen höll ner i backen.
Enligt 24-åringen tog han järnröret från en kille med domkraft i närheten. Han slog 22-åringen i huvudet med detta när han såg 22-åringen stå hukad över mannen.
Normalt skulle det här ha inneburit fängelse, enligt tingsrätten som fastnar för att skyddstillsyn är lämpligast efter att ha tagit del av ett yttrande från Frivården.
22-åringen medges 2 000 kronor i skadestånd för sveda och värk men nekas ersättning för kränkning, eftersom han själv var delaktig i bråk vid det här tillfället på Vattudalstorget.
22-åringen har själv försatt sig i en situation där han riskerat att utsättas för våld och har på grund av det inte rätt till kränkningsersättning.

Mer läsning

Annons