Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingokvällar ska dra in pengar till Haitis offer

/
  • Madelene Mårtensson och Lisa Isander arrangerar bingokvällar för allmänheten där alla inkomster går direkt  till Haitis jordbävningsoffer.Foto: Catarina Montell

Fem gymnasieelever i Strömsund valde att skapa sin egen arbetspraktik. Under tre veckor framöver ordnar de sex bingokvällar där alla inkomster går till offren på Haiti.

Annons

– Det är en jättebra idé, säger handledaren och läraren Annika Backman på Hjalmar Strömerskolan.

Lisa Isander och Madelene Mårtensson, som går barn- och fritidsutbildningen på skolan, drog igång projektet under förra veckan tillsammans med klasskompisarna Ida Nilssén, Martina Siwertsson och Per-Ola Westberg. Och sedan dess har det inte varit en lugn stund.

Tanken att låta alla inkomster från bingokvällarna gå till välgörande ändamål fanns med redan från början. Sedan inträffade jordskalvet på Haiti och målet för insamlingen blev genast självklar. Alla pengar från försäljningen av bingobrickor och fika kommer oavkortat gå till en hjälporganisation som verkar på Haiti.

– Under förra veckan besökte vi flera olika företag i Strömsund och bad om sponsring till projektet, säger Madelene.

Och det var knappt någon som inte kunde ställa upp på deras önskan. Och fick de ett tveksamt svar gav de sig inte, då gjorde de ett återbesök hos företaget, berättar Lisa.

Nu har cirka 50-talet Strömsundsfirmor ställt upp med lokaler, fikamaterial och inte minst alla priser till bingon. Dessutom har alla fem i projektgruppen hjälpts åt att baka det fikabröd som ska säljas under kvällarna.

– Och Madelenes morfar har lovat att ställa upp som bingoutropare. Han brukar hålla bingon i Skalbäcken varje år, säger Lisa.

På torsdagskvällarna under tre veckor framöver kommer de hålla bingo för allmänheten på Folkets hus. Men de ordnar även bingo för förståndshandikappade på Hjalmar Strömerskolan på tisdagskvällar.

Hur mycket pengar tror ni att ni får in?

– Det har vi inte vågat räkna på än, säger Lisa.

Mer läsning

Annons