Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarna får förlängd betänketid

Ägarna i Jämtlandsgården får längre betänketid. Enligt vd:n Gunnar Granqvist för bolaget en fortsatt dialog med Skrindan.

– Vi ska lämna in kompletterande material, säger han.

Annons

LT har tidigare skrivit om att Jämtlandsgårdens i Hammerdal gick med drygt två miljoner kronor i förlust under första halvåret i år. Med hjälp av lån från ägarna och genom marknadsföring ska bolaget ta sig ur krisen.

Vid en extra bolagsstämma i Häggenås den 10 augusti fick Jämtlandsgården stöd för det.

Pengarna hoppas bolaget få igen genom konvertibla skuldebrev. Det innebär att företaget får in pengar genom lån från ägarna.

Hittills har 200 skuldebrev skickats ut till ägarna. Från början hade ägarna på sig till den 20 augusti att lämna besked. Nu har det datumet flyttats fram till den 28 augusti.

– Vi har fått en del respons på breven, men vi är inte hamn. Sådant här kräver lite betänketid, säger Gunnar Granqvist som inte vill avslöja hur mycket pengar det har kommit in.

Den största ägaren, Skrindan, överväger enligt styrelsen att låna ut pengar. Att de skulle vilja sälja sitt aktieinnehav i slakteriet är inte aktuellt.

Gunnar Granqvist säger att Jämtlandsgården har planerat in ett möte med Skrindan och att de ska lämna in kompletterande material till dem.

– Vi har haft flera kontakter med dem. Vi behöver Skrindan med på båten, de har en stor betydelse i den här processen.

Är du orolig?

– Jag inser att det finns en hög risk i verksamheten. Men vi har hittat lösningar eftersom. Vår förhoppning är att vi ska ro hem det här, säger Granqvist.

Det är inte första gången Jämtlandsgården är i behov av mer pengar. Tre nyemissioner har tidigare gjorts – denna gång blev det konvertibla skuldebrev.

Styrelsen för bolaget har förklarat att förlusten under det första halvåret beror på det driftstopp av kyl- och ventilationsanläggningen som tvingade slakteriet att stänga en månad i fjol.

Dessutom har Jämtlandsgårdens personalkostnader varit för höga jämfört med omsättningen.

Mer läsning

Annons