Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 personer varslas på SCF

/

Finanskrisen tornar upp sig över länets byggindustri. I torsdags varslade SCF Betongelement i Strömsund 25 personer om uppsägning.

Annons
- Det här gick snabbare än att vi kunnat ana, säger Maj-Britt Ringvall om den lågkonjunktur som slagit till mot Sverige och världen och nu visar sig i orderböckerna även på SCF Betongelement i Strömsund. Efterfrågan har legat på en väldigt hög nivå under året och vi märkte i somras att det gick ner.
I samband med varslet vidtog företaget åtgärder på flera olika plan. En insats var ett snabbt vd-byte.
Stefan Lindholm som sedan i mars varit vd för SCF Betongelement kommer att leda företagets försäljningsarbete och Maj-Britt Ringvall återinträder på den vd-post hon tidigare har haft. I mars lämnade Maj-Britt Ringvall vd-posten för att bli styrelseordförande.
- Att Stefan satsar helhjärtat på försäljningen är väldigt bra i den här situationen, säger Maj-Britt Ringvall.
Att många byggprojekt blir inställda och uppskjutna på grund av krisen på finansmarknaden är orsaken till att SCF har hamnat i ett utsatt läge.
- Orderingången har minskat väldigt kraftigt. Det är inga objekt som sätts i gång, säger Maj-Britt Ringvall, vd på SCF Betongelement.
SCF är den största privata arbets-givaren i Strömsunds kommun och nu gäller det för företagets ledning att göra skadorna så små som möjligt.
- Vi kommer att arbeta väldigt intensivt med försäljningsarbetet, det gäller att jaga de projekt som blir av, säger Maj-Britt Ringvall.

Mer läsning

Annons