Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utförsåkning på skridskor i Döviken

/
  • Karl-Göran Söder utgjorde tillsammans med LT:s utsände publikhavet när Kees Slinger demonstrationsåkte skridskor i utförsbacke i Döviken.Foto: Ingvar Ericsson

Man bör inte klaga på kreativiteten hos Karl-Göran Söder, ägare av det famösa zorbcentret i Döviken, Krångede, väster om Hammarstrand.

Annons

I morgon, lördag, låter han – i händelse av vädrets makters välvilja – inviga företagets senaste åkattraktion, en super-G-bana för utförsåkning på skridskor.

Med hjälp av plog, traktor, vattentank och slang har han spolat upp en 300 meter lång isväg utför en av de sluttningar på sina ägor där han brukar rulla sin stora plastboll, zorben, och där två fastspända personer kan rulla med inne i bollen.

LT har till följd av tidsbrist visserligen inte testat nymodigheten, men det har Söders handgångne holländare Kees Slinger gjort och lovsjunger upplevelsen.

Inte heller Söder själv har testat, enligt egen uppgift på grund av sin skridskoåkningsinkompetens.

– Den här banan är ett test för att se vad man kan göra.

– Det är just nu lite svårt att ta betalt för åkningen.

Den åkande kan vid behov tillhandahållas skridskor, hjälm och knäskydd.

Zorbcentret innehåller dessutom actionaktiviteter som ett ansenligt koppel terrängbilar med tillhörande off-roadbana i skogsterräng, fyrhjulingar samt utförsåkning med lastbilsslang.

En 170 meter lång zipline-bana är under byggande att tas i bruk i vår.

Det kan noteras att Söders center i Döviken är valplatsen för den årliga racingen för jordbrukstraktorer och gräsklippare.

Mer läsning

Annons