Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tystlåten entreprenör i dundrande verksamhet

/

Det här handlar om en ung entreprenördoldis av ansenlig kaliber.

Annons

Gunnar Sundström, 31, Bölestrand, väster om Hammarstrand, driver GS Maskintjänst, ett företag som sysslar med torvbrytning, bergarbeten och markentreprenad.

Om det inte var så att man härom dagen från landsvägen mellan träden kunde se ett par ytterligt bamsiga traktorer och lite annat smått och gott hade jag troligen inte stannat och undrat vad det här var för något.

Detta inte minst på grund av att jag aldrig hört talas om företaget. I de kretsar där Gunnar är verksam är han dock en kändis.

GS Maskintjänst jobbar i ett geografiskt område som sträcker sig från Stockholm och norrut.

– Jag lever i det tysta och gör inte mycket väsen av mig, säger han som just nu har fem rejäla muskedunder till traktorer och även sysslar med bergsprängning.

– I dag är vi fem som jobbar i företaget, men vi blir nog 15 i sommar.

När LT var på plats pågick slutservicen av de traktorer som nu är på väg ut på torvtäkter som i vårt län ligger i Rotsjö, söder om Kälarne, och Kånkback, Krokvåg, och där Gunnar räknar med att köra för fullt inom ett par veckor.

Gunnar startade sitt företag för sex år sedan och han började från noll med en traktor.

– Därefter blev det en grävmaskin och en lastbil och sen skaffade jag flera traktorer…

– Jag har lagt mig på en nivå där jag försöker undvika att vara konjunkturkänslig.

Gunnar inledde sin yrkeskarriär för traktorförare, bland annat åt torventreprenören Örjan Thalén, Lien, Hammarstrand, och fick ett erbjudande om att på egen hand ta hand om Torvtäkten i Rotsjö, vilket blev startskottet för hans egenföretagande som torventreprenör.

Gunnar har etablerat hjärtat av sin verksamhet i den verkstadsbyggnad i Böle som Göran Södergren byggde som flisförråd för Hammarstrands värmeverk.

Därefter har huset fungerat som auktionsgodsförråd åt Per Bergvall tills Gunnar för två år sedan köpte det.

Mer läsning

Annons