Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tysk tv hårdbevakar östjämtland

/
  • Sibylle och Wolfgang Löhr porträtterades av Benny Möller, Anne Worst och Filip Halver från tyska Kabel 1 när de sålde sitt egenbakade bröd i Hammarstrand. Foto: Ingvar Ericsson

Jojomänsan, länet har nu bara att buga, bocka, tacka och ta emot den smått overkligt stora mängd publicitet som vi ges i stora tyska tv-kanalen Kabel 1.

Annons
LT kunde i veckan rapportera om hur bolaget bakom kanalen skickat ett reportageteam till Sörbygden för ett tredje reportage om Heliane Klingelhofer-Grundel och Bernd Grundel som bosatt sig i byns gamla skola.
Teamet hann knappt lämna Sörbygden förrän ett nytt team om tre personer skickades från Berlin till Skogen, Pålgård, utanför Hammarstrand.
Där hade de i uppgift att göra ett motsvarande reportage om ävenledes LT-bekanta makarna Sibylle och Wolfgang Lörh som för ett och ett halvt år sedan lämnade Stuttgart för Hammarstrand, där det köpt ett hus.
Berlintrion anlände på fredagsförmiddagen alldeles lagom för att kunna rapportera om Löhrs gatuförsäljning i Hammarstrand av bröd som de bakat i sin vedeldade, mobila bakugn, som LT rapporterat om.
Berlinteamet bekräftade tidigare uppgifter att emigrantreportagen om tyskar som lämnat Tyskland för andra länder har blivit en stor tittarsuccé i det tyska folkhemmet och som varje söndagskväll under två timmar lockar mångmiljonpublik.
När reportaget från Hammarstrand skall sändas är ännu inte fastställt.

Mer läsning

Annons