Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunnelrenoveringen en miljon dyrare

/
  • Från och med måndag ser Stadsbergstunneln på riksväg 87  i Krångede åter ut som på bilden ovan.Foto: Ingvar Ericsson

Mycket talar för att renoveringen av vägtunneln genom Stadsberget, Krångede, väster om Hammarstrand, kan vara slutförd på måndag.

Annons

Om Vägverket haft en större plånbok hade arbetet kunnat genomföras i flerskift och redan varit slutfört och trafiken påsläppt.

Det företag från Hälsingland som haft uppdraget har jobbat heltid med uppdraget. De har dock jobbat övertid måndag-torsdag, varför arbetet stått stilla fredag-söndag, detta samtidigt som Vägverket tvingats stänga riksväg 87 och att trafiken letts på andra vägar.

LT rapporterade förra veckan om hur sträckan Överammer-Färsån-Ammer fått ordentligt med stryk på kuppen och där Vägverket av allt att döma står inför ett tämligen omfattande återställningsarbete.

– Vi får börja med att hyvla vägen och så får vi se hur det ser ut till våren, säger verkets projektledare av tunnelrenoveringen, Mats Söderberg, Härnösand.

– Vi har fått det vi betalat för och om vi hade krävt att jobbet skulle gå på kortare tid hade det här kostat betydligt mer.

– Tack vare det varma vädret har man dock lyckats få ner produktionstiden väsentligt.

Renoveringen var kostnadsberäknad till 4,5 miljoner, ett belopp som nu stigit till 5,5 miljoner, detta främst beroende på det behov av nytt dräneringsmaterial som visade sig behövas på tunnelväggarna.

Just nu pågår den sista betongsprutningen och tiden fram tills trafiken kan släppas på igen kommer att behövas för städning och återställning av tunneln.

Mer läsning

Annons