Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffpunkten hoppas på att samla Ragundas äldre

/
  • Ragunda kommuns verksamhetschef för hälso- och sjukvård Elisabet Karlander-Blom och undersköterskorna Iréne Löfgren och Rosita Moe i den Träffpunkt i Hammarstrand som invigs i dag.Foto: Ingvar Ericsson

En nymodighet för äldre har i dag, tisdag, premiär i Ragunda kommun. Detta i form av Träffpunkten, en samlingsplats i första hand tänkt för pensionärer.

Annons

Officiell start äger rum i Satellitboendets samlingslokal i Hammarstrand.

I morgon, onsdag, öppnas en motsvarande verksamhet på Bergegården i Stugun och på torsdag en tredje i PRO-lokalen på torget i Bispgården.

Ragunda kommun har sökt och beviljats projektpengar för att starta verksamheterna och tanken är att erbjuda social samvaro med underhållning av varierande slag varvat med information kring angelägna ämnen kring äldre personer.

Sålunda är demens ett ämne som kommer att ges ordentligt utrymme på samma sätt som skett på Träffpunkter i andra kommuner som redan kommit igång med den här sortens verksamhet.

I Hammarstrand arrangeras två träffar i veckan och i Stugun och Bispgården en gång i vecken och man fortsätter så längre som det finns ett intresse.

– Grunden är fika och samvaro och vid dagens premiär kommer vi att intervjua folk för att ta reda på vad man vill göra framöver, säger Ragunda kommuns verksamhetschef för hälso- och sjukvården Elisabet Karlander-Blom.

– Det här är i mycket för att det ska vara kul och vi hoppas bland annat att det här skall bli ett forum för vår kommuns många duktiga mogna musikanter.

– Och så ska vi givetvis anordna dop av verksamheten.

Undersköterskan Rosita Moe, Hammarstrand är en av dem som engagerats i Träffpunkten:

– Vi har ambitionen att detta skall kunna utvecklas och att många söker sig hit för att prata och träffa varandra.

– Många äldre sitter hemma och känner sig ensamma och blir fort socialt understimulerade.

– Detta leder snart till ohälsa vilket medför också stora kostnader för kommunen.

En tanke är att alla som tar hand om en nära anhörig sin make eller maka som behöver komma hemifrån en lite stund skall komma till oss.

Mer läsning

Annons