Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaifestivalen kan lämna Ragunda för Sundsvall

Thaifestivalen har precis avslutats och det kan komma att bli den sista i Ragunda. Arrangörerna har tröttnat på att kommunen inte satsar och vänder sig mot intressenter i Sundsvall

Annons

För Thailändska Paviljongen är det här inga positiva nyheter.

– Det är klart att när en upparbetad aktivitet om den här försvinner så är det katastrof, säger Ulf Edström VD för Ruth AB bolaget bakom Thailändska Paviljongen.

Enligt Nicklas Norberg som arrangerat festivalen i fem år är samarbetet med kommunen tungrott.

– Kommunledningen har inte ens varit där och tittat och så pratar de att satsa på en lokal prägel, det finns inte ens på kartan det skulle fungera. Thaifestivalen och thaipaviljongen inriktar sig på turism från hela landet. Jag orkar inte ens höra, man tycker att Ragunda borde ta till vara på den största turistattraktionen kommunen har, säger Nicklas Norberg.

Enligt Niclas Norberg är förutom att samarbetet inte fungerar de begränsade toalett och duschmöjligheterna ett problem då de inte pallar för det besökstryck som finns. Men än är det inte spikat att det blir flytt till Sundsvall.

– Vi kan tänka oss att stanna om kommunen är beredd att satsa men det verkar dra åt olika håll där på kommunen, säger Nicklas Norberg.

LT har försökt nå kommunalrådet Therese Bengard utan resultat.

Mer läsning

Annons