Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terese Bengard ny vice ordförande i Ragunda kommunstyrelse

/
  • Tre (S) i leken. Terese Bengard, ny vice ordförande i Ragunda kommunstyrelse, kommunfullmäktiges ordförande Hans Lundqvist och kommunalrådet Elisabet Yngström vid kommunfullmäktigemötet i Hammarstrand på onsdagskvällen.  Foto: Jan-Owe Johansson

Terese Bengard, (S), valdes vid onsdagskvällens kommunfullmäktigemöte i Hammarstrand programenligt till ny vice ordförande i Ragunda kommunstyrelse.

Hon efterträder Jan-Owe Johansson och befinner sig därmed i läge att bli kommunstyrelsens ordförande och därefter möjligt kommunalråd.

Annons

Detta sker när och om hon själv tillsammans med nuvarande kommunalrådet Elisabet Yngström och tillsammans med fullmäktigeförsamlingen så gottfinner.

Om Yngström väljer att sitta kvar på ordförandeposten mandattiden ut, det vill säga fram till årsskiftet, och Ragundas socialdemokrater förlorar kommunvalet i höst, blir det inget kommunalrådsjobb för Terese.

Kommunstyrelsens ordförande/kommunalrådet tillsätts av fullmäktige och att (S) inte längre har majoritet i kommunen är ytterligare en faktor som kan sätta käppar i hjulet för ett kommunalrådskap för Bengard.

Valet av Bengard till kommunstyrelsen skedde vid en sluten omröstning där ytterligare två kandidater tävlade, nämligen den borgerliga Ragundaalliansens Stefan Nilsson och vänsterns Per Karlsson.

Bengard fick 18 röster, Nilsson åtta och Karlsson fem.

En hel del övrig ommöblering i kommunens politiska galleri genomfördes under onsdagens sammanträde:

Centerpartisten Larz Danielsson har avsagt sig sitt ledamotskap i kommunstyrelsen.

Han efterträds av Mikael Westin som på detta sätt gör come-back efter något år i politisk träda.

Av hälsoskäl har Gunilla Borgh, Ragundaalliansen/(A), avsagt sig alla politiska uppdrag.

Hon efterträds som andra vice ordförande i kommunfullmäktige av partikamraten Ewa Ocklind som också övertar ledamotskapet i kommunfullmäktiges valberedning.

Hennes uppdrag som ledamot av kommunstyrelsen övertas av nykomlingen Bo Bergström.

Lisbeth Borefors, (S), har avsagt sig uppdraget som ersättare i kommunstyrelsen och ersätts av Katarina Sahlin.

Katarina Sahlin har avsagt sig uppdraget som ledamot i kommunstyrelsen och ersätts av Terese Bengard.

Karl-Anders Andersson, (S), har avsagt sig uppdraget som ordförande i kommunfullmäktiges valberedning och ersätts av Anders Frimert.

Mer läsning

Annons