Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikpris till två skolor i länet

Ett teknikpris på vardera 50 000 kronor delas ut till Frostviksskolan i Gäddede och Anders-Olof skolan i Hammarstrand.

Annons

Skolverksamheten i Frostviken bedrivs på en ort som ligger nära svensk-norska gränsen i norra Jämtland. Enligt Olle Pålson på Frostviksskolan ska skolan använda pengarna till ett projekt som syftar till att öka förståelsen mellan länderna mot bakgrund av att kulturerna skiljer sig åt.
Anders-Olof skolan i Hammarstrand ska använda pengarna till en satsning på teknik i kombination med entreprenörskap. Det är också aktuellt med samarbete med övriga skolor i kommunen.
– Det är andra året i rad vi får det här priset. Årets projekt knyter delvis ihop med förra årets då vi initierade ett samarbete med teknikföretagen i Bispgården, säger Lennart Dahlström på Anders-Olof skolan.
Elever från förskolan till och med 9:an får genom pengarna en hel del nya möjligheter och även tjejer ska ges samma förutsättningar. Teknikpriset innebär enligt Lennart Dahlström en mycket kraftig förstärkning som i praktiken medger en helt ny läroplan i ämnet.
Det är bransch- och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen som delar ut priset i syfte att skolorna aktivt ska arbeta med teknikämnet i sina projekt.

Mer läsning

Annons