Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugubygden visar upp sig från sin bästa sida

/
  • Glada skogskarlsminer Jämtlamells Peter Zwahlen, Vasaloppshjälten Jerry Ahrlin, och Jämtlamells Roland Hjorling, Johnny Johansson, Berndt Lindström och Bengt-Arne Bergvall.
  • Ragundadalens turisms Marie Elf bjöd på kakor till Jay och Britta Reau och barnen Noelle, fem veckor, och Olovia, Bomsund, och varav Noelle inte föreföll särskilt intresserad...

Vilken maffig manifestation av Stugubygden och Ragunda kommun som bjuds den här helgen!

Annons

På fredagen startade Expo Stugubygden, en två dagar lång hyllning främst till näringslivet i Ragunda kommuns västra del och med tyngdpunkt på det skogliga, men där även diverse företagsamhet och organisationer från andra kommun- och länsdelar deltar.

Plats: Jämtlamells/SCA:s nya virkeslagerplats intill sågverket och med utriggare till fotbollsplanen, Indalsälvstranden och skjutbanan i Lybäck.

Arrangörer är Stugubygdens Framtid och föreningslivet i Stugun tillsammans med Jämtlamell/SCA.

Hur stor publik som infann sig under arrangemangets första dag är svårt att beräkna.

– Det är fri entré till själva Expoområdet, men jag känner redan att det här är någonting som vi ska försöka upprepa nästa år, sade mässgeneralen Peter Zwahlen, Jämtlamell.

Själva mässområdet innehöll allt från kommunal information, EU-valpropaganda, tre(!) getostproducenter, Stuguns järnhandel, Zorbcentret, laserskytte, kläder, bilvisningar och mycket annat smått och gott.

Jämtlamell bjöd på runtvandring på sågen och i dag, lördag, arrangeras björntest av hundar och där 20 hundar är anmälda.

Dagens program innehåller även Jämtlamell Cup i fotboll mellan fem deltagande lag, ponnyridning och småstjärnetävling.

Östra Jämtlands dragspelsklubb underhöll under lördagen och fredagen avrundades med schlagerkonsert i Stuguns kyrka med Stugun-Borgvattnets kyrkokör.

Expon avslutas i kväll med dans på Nornan till komp av självaste Zlips.

Mer läsning

Annons