Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snusab i Bispgården i konkurs

/
  • Geng Chang lagade sönderfrusna rör i stället för att tillverka snus hos Snusab i Bispgården.

Snusfabriken Snusab i Bispgården har begärt sig i konkurs.

Annons

Tingsrätten i Östersund har hänskjutit ärendet till tingsrätten i Stockholm.

En konkursförvaltare är utsedd i form av advokaten Thomas Olrog, Stockholm, som på måndagen inte sade sig känna till några fakta i ärendet.

LT sökte under måndagen förgäves företrädare för företaget, både Lennart Melander och Peter Borg, för en kommentar.

Snusab, som för några år sedan med visst buller och bång och med hjälp av allmänt stöd byggde sin egen, skräddarsydd fabrikslokal på Bispgårdens industriområde, har under det senaste halvåret levt ett tämligen turbulent liv.

Detta då företaget enligt egen utsago inte fått de amerikanska förskottspengar som var en förutsättning för fortsatt produktion och liv.

I senhöstas sägs pengarna ha kommit, men sedan dess har det varit tyst kring företaget.

Företaget har gjort sig av med personal och hur många som arbetade vid företaget vid konkursen har inte LT lyckats få fram.

Att det varit si och så med verksamheten bekräftades för en månad sedan när LT åkte till fabriken för att efterhöra dess hälsotillstånd.

Då stod verksamheten stilla och den ende som rörde sig i huset var fabrikens kinesiske allt i allo Geng Chang som arbetade ensam med att reparera sönderfrusna vattenledningar inne i fabriksbyggnaden, något som torde vittna om obetalda elräkningar.

Mer läsning

Annons