Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SKTF: Tjänstemän blev trakasserade av politiker

SKTF i Ragunda kommun protesterar i ett brev till Ragunda kommunstyrelse mot att två av kommunens politiker både i fullmäktige och kommunstyrelse, vänsterpartisten Eija Dibba och Stefan Nilsson, Ragundaalliansen, på eget initiativ företagit en inspektionsrond i Ragundas kommunhus.

Annons

Enligt SKTF-skrivelsen har Dibba och Nilsson ”ifrågasatt beslut och uppträtt på ett sådant sätt att enskilda tjänstemän känt sig trakasserade”.

En enig SKTF-styrelse anser att förfarandet inte är acceptabelt och att det påverkat de anställdas arbetsmiljö.

SKTF-styrelsen vill ha ett svar på vad kommunstyrelsen anser om Dibbas och Nilssons agerande och efterlyser i sitt brev en policy som tydliggör politikers och tjänstemäns respektive roller.

Det besök som avses var ett två timmar långt intervjubesök hos en av kommunens mellanchefer.

Eija Dibba och Stefan Nilsson fick på måndagskvällen tillfälle att kommentera SKTF-skrivelsen:

– Jag blir inte förvånad över att det kommit en reaktion, säger Eija Dibba.

– Jag tror inte att ett sånt här besök någonsin förekommit hos en kommunal chef i Ragunda.

– Jag tror att vi ställde frågor som chefen inte tyckte om att svara på.

Stefan Nilsson hävdar att han före jul klargjort för kommunstyrelsens presidium att han som oppositionsledare tillsammans med vänstern skulle gå runt bland verksamhetscheferna för att skaffa information om deras verksamheter.

– Då sade kommunalrådet Elisabet Yngström att detta var en utmärkt idé och kommundirektör Anders Andersson skickade ut ett brev i ärendet till verksamhetscheferna, säger Nilsson.

– Så nu har Eija och jag gjort ett schema för när vi skall träffa cheferna och den 6 april ägde det nu aktuella mötet rum.

– Det blev ett nyanserat samtal mellan civiliserade människor, och jag tycker att det är oförskämt och omoget av den berörda chefen att säga att hon blivit trakasserad, säger Nilsson.

Eija Dibba håller med Nilsson:

– Om chefen hade tyckt att det här var hemskt och obehagligt skulle hon ha sparkat ut oss ur rummet.

Mer läsning

Annons