Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Ragunda protesterar mot Swedbanks stängningsplaner

/
  • Arbetarekommunens i Ragunda ordförande Karl-Anders Andersson framför det eniga årsmötesskaran kring frågan om Swedbanks nedläggningsplaner i Stugun.

– För oss socialdemokrater är det mer än ett svek när Swedbank inte längre kan stå upp för begreppet folkbank.

Annons

Det skriver Ragundas kommunalråd Elisabet Yngström och arbetarkommunens ordförande Karl-Anders Andersson i ett brev till banken.

Socialdemokraterna i Ragunda kommun hade vid sitt årsmöte i fredags som ett av sina tyngre nummer frågan om bankens nedläggningsplaner på en rad platser i länet.

Främsta skälet till upprördheten var givetvis bankens planerade nedläggning av sitt filialkontor i Stugun.

– Upprördheten är utomordentligt stor bland ortsbefolkningen, politiker, det lokala näringslivet och kommunen över detta slag i ansiktet på en ort som under decennier har byggt upp en infrastruktur och ett livaktigt näringsliv, heter det i skrivelsen.

– Uppbyggnaden har gjort att banken har kunnat expandera och detta är verkligen ett effektivt sätt att döda landsbygdens förutsättningar att leva vidare.

– Det här är illa, inte bara för det lokala näringslivet, utan även för våra framtidssatsningar inom besöks- och turismområdena.

– Låt oss tillsammans och med sans och förnuft utveckla förutsättningarna som glesbygden har istället för att lägga ner en så viktig serviceinrättning i infrastrukturen i Stugun heter det i brevet.

– Vi förväntar oss att ni från Swedbank omgående bjuder in oss till ett dialogmöte i frågan så att vi får chansen att tillsammans hitta möjligheter till utveckling i stället för nedläggning.

Mer läsning

Annons