Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksvägsavstängningarna knäckte Bispgårdenhotell

/
  • Hasan Tosun, Bispgården, har begärt restaurang- och hotellrörelsen i Hotell Indalsleden i konkurs. Foto: Ingvar Ericsson

Förra årets avstängningar av riksväg 87 på grund av skyddsnätsmonteringen på Prästberget, öster om Hammarstrand, och renoveringen av Stadsbergstunneln, Krångede, blev tillsammans med den dramatiska nedgången av antalet anställda i industrin i Bispgården för mycket.

Annons

Asiye & Hasan AB, det bolag som driver restaurang- och hotellverksamheten i Hotell Indalsleden i Bispgården, begärde sig på onsdags i konkurs vid Östersunds tingsrätt.

De båda vägavstängningarna ledde till att trafiken mellan Östersund och Sollefteå leddes på vägar som inte går genom Bispgården varvid hotellet förlorade sina viktiga spontankunder i form av riksvägstrafikanterna.

– De senaste fyra månaderna har varit rena katastrofen för det här företaget, säger bolagets ägare, Hasan Tosun, Bispgården.

Konkursen berör endast hotellrörelsen, som sysselsatt tre personer, inklusive Hasan själv.

Hasan Tosun äger även hotellfastigheten och hur han skall agera framöver vet han ännu inte.

– Jag har en mycket fin anläggning och det finns kanske en möjlighet att jag skall kunna starta om på nytt.

Konkursförvaltare är advokat Magnus Boström, Sollefteå, som Hasan Tosun hoppas skall driva företaget vidare tills vidare.

Hasan Tosun har ägt och drivit Hotell Indalsleden i fem år.

Han köpte företaget av Kaj Blomqvist, Bispgården.

Mer läsning

Annons