Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragundas sommarorkester på turné

/
  • Från vänster ledaren Anna Ulin, Näset,  och musikerna Anders Engström, södra Halån, Johan Hedström, Bispgården, Kristoffer Nordenström, Pålgård, Anna-Karin Fahlén, Pålgård, Kristina Engström, södra Halån, och Elin Jonsson, Hammarstrand.

På onsdagsförmiddagen stampades den i gång, 2009 års upplaga av Ragunda kommuns sommarorkester, ett avlönat sommarjobb av det trevligare slaget.

Annons

För andra året i rad åker ett kommunalt band ut på turné i Ragunda kommun och kommer att leverera 24 uppträdanden i kommunen med början i går på Bergegården i Stugun och avslutning på hembygdsgården i Pålgård den 17 juli.

Turnén sker under ledarskap av Anna Ulin, Näset, Ragunda, och man färdas i en kommunal omsorgsbuss som förefaller klippt och skuren för turnéändamål.

Anna ledde även förra årets orkester och även i år koncentrerar man sig på musik för folk som torkat bakom öronen. Repertoaren omfattar främst fina visor och sånger av folk som Evert Taube och Dan Andersson.

– Och vi är bra!

Orkestern, som hämtat sina medlemmar ur den kommunala kulturskolan, skall i första hand uppträda på kommunens äldreboenden.

– Tanken är att ge lite extra till alla som bor på våra äldreboenden, säger Eva Blomkvist, enhetschef inom äldrevården i Ragunda kommun.

Turnén sker i samarbete mellan kommunen och Studieförbundet Vuxenskolan

Mer läsning

Annons