Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragundapolitiker vill rekrytera kommunalrådet från Stockholm

En man utanför politiken, bosatt i Stockholm, med Ragundarötter och med avsikt att flytta tillbaka till Ragunda kommun.

Annons

Så beskrivs i korta drag den person som på torsdagskvällen vid ett internt möte med Ragundas politiska opposition presenterades som kommunens nya kommunalråd för en skara edsvurna personer ur den samlade oppositionen.

Mannen kan komma att bli kommunens nya kommunalråd efter Elisabet Yngström i den händelse en ny maktordning kommer till stånd i kommunen.

LT försökte på fredagen förgäves att få fram mannens identitet, men locket låg på överallt.

Det politiska läget i Ragunda kommun är just nu något upp och nervänt.

LT har tidigare rapporterat om hur socialdemokraterna efter palavern kring socialdemokraternas omorganisationsförslag av kommunen formellt har sagt upp sig från alla ordförandeposter liksom följaktligen koalitionspartnern centerpartiet.

Nu pågår i kulisserna arbetet med att återföra en smula politisk ordning och det var som en ingrediens i detta arbete som oppositionen i form av centern, vänstern och Ragundaalliansen träffades och där det presumtiva kommunalrådet i smyg premiärvisades.

Några reaktioner på kandidaten har inte hörts och nu skall de vid mötet deltagande parterna återgå till sina partier och på varsitt håll dryfta saken.

Socialdemokraterna behöver ett samarbetsparti för att hamna i majoritet och tillsammans är de tre oppositionspartierna större än s.

Att vänstern i en majoritetskoalition på det här sättet skulle regera tillsammans med moderater är inget som bekymrar Ragundaalliansens Stefan Nilsson:

– Till att börja med är alla diskussioner förutsättningslösa, och det enda vi skall jobba för är att föra kommunen framåt.– Vi skall arbeta för att slipa våra olikheter till en samstämmighet.

– Man behöver ju inte alltid vara överens för att samregera.

LT sökte på fredagen förgäves ledande företrädare för vänstern för en motsvarande kommentar.

Mer läsning

Annons