Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragundapolitiker saboterade föreningsmöte i Borgvattnet

/

Ragundas kommundirektör Åke Ljusberg uttrycker i ett brev till kommunstyrelsen sin ohöljda ilska över hur tre av kommunens politiker, Ragundaalliansens Stefan Nilsson och vänsterpartisterna Eija Dibba och Sara Lindström, nyligen betedde sig på ett möte mellan kommunens tillsatta utredare och Borgvattnets bykooperativ.

Annons

– De saboterade kommunens utredningsarbete, säger Ljusberg.

Bakgrunden är att det vilar ett nedläggningshot över köksverksamheten i äldreboendet Borggården i Borgvattnet i nordligaste delen av Ragunda kommun.

Där arbetar en av Borgvattnets bykooperativ anställd person på deltid.

Kommunen har under åren haft en rad olika avtal med kooperativet om hemtjänst och matverksamhet.

I somras lades byns skola ner, men kommunen betalar fortfarande till kooperativet för en 75-procentstjänst för kokerskan.

I höstas tillsatte Ljusberg en utredning för att få fram fakta inför kommande beslut rörande olika verksamheter i Borgvattnet.

Det var när utredarna var på plats i Borgvattnet för att intervjua företrädare för kooperativet som de tre politikerna dök upp.

”I och med att de tre dök upp och förde föreningens talan kunde kommunens utredare inte fullgöra sitt uppdrag.

Politikernas arbetssätt är fullständigt oacceptabelt och något liknande hoppas jag inte upprepas”, skriver Ljusberg.

Kommunens utredare som hade i uppdrag att föra en dialog med Borgvattnets ekonomiska förening var Gunnel Nordengren, Elisabet Karlander-Blom och Lars Normark.

– I stället för att vi fick möta kooperativet kom de tre politikerna och av de planerade samtalen blev intet, säger Ljusberg i en kommentar till sitt brev.

– Det blev bara diskussioner av det slag som skall föras i kommunstyrelsen, där både Nilsson och Lindström är ledamöter, och där man får alla fakta på bordet.

– Utredarna hade i uppdrag att föra en diskussion utifrån mitt förslag och de tre politiikerna hade inte ett dugg på mötet att göra, säger Ljusberg. De uppträdde på ett sätt som inte anstår en kommunstyrelsepolitiker.

– Kommunstyrelsens ledamöter skall inte vara ute och förhandla för min räkning!

Mer läsning

Annons