Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda kommun köper Aktsamhuset i Hammarstrand

/
  • Christer Lindberg och Anders Blomberg på  Ragunda kommuns näringslivsavdelning står nu  inför att sprätta upp golvbeläggningen i entrén i det hus som kommunen köpt för att avlägsna de ingjutna spåren efter Aktsam som lämnat Hammarstrand. Foto: Ingvar Ericsson

På torsdagen blev alla formalia klara för att Ragunda kommun nu går in som ny ägare av det industri- och kontorshus i Hammarstrand som tidigare ägdes av försäkringsbolaget Aktsam och dessförinnan Samhall.

Annons

Kommunen har redan tagit huset i besittning och har redan flyttat in sin näringslivsavdelning.

Dessutom flyttar Lärcentrum, flyktingmottagningen och Arena för entreprenörskap/Almi in.

Det är även klart att Box sak- och personförsäkringsbolag om en vecka kommer med sex personer.

– Vi har en del ytterligare mycket intressanta saker på väg in i huset om allt går vår väg, säger kommunens näringslivschef Christer Lindberg.

Kommunen sköter skötsel och infrastruktur i det knappt 3 000 kvadratmeter stora huset som kommer att fungera som ett kontorshotell.

I de lokaler i anslutning till Värdshuset Wildhussen som kommunens näringslivsadelning arbetat kommer Motormännens försäkringsförmedling att slå sig ner.

– Man kan ju tycka vad man vill om att Aktsam flyttade från Hammarstrand med 78 jobb, men vi bör ju även beakta att företaget ändå fanns här i 17 år och tillförde under den tiden bygden en hel del gott.

Ragunda kommun har köpt huset av Aktsam/Trygg-Hansa för 2,4 miljoner kronor.

Utgångsbudet i förhandlingarna låg på 6,5 miljoner.

Samhall byggde en gång huset för att bedriva textilindustri där.

Mer läsning

Annons