Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda får godkänt för lättläst webb

Ragunda kommun är den enda av länets kommuner som har lättläst information på webbplatsens förstasida, enligt en kartläggning gjord av Centrum för lättläst.

Annons
Samtliga kommuner i landet har synats.
Det man tittat på är om det finns en länk på webbplatsens förstasida till ett lättläst webbrum, och om det går att hitta information på lättläst svenska via webbplatsens sökfunktion.
Bedömningen är att allt mer verksamhet sköts via webben men att okunskapen hos kommunerna fortfarande är stor om hur det här ska utformas. De leder till att klyftan ökar mellan de som redan är delaktiga och de som är ovana läsare eller har svårt för att läsa.
- Utvecklingen går på tok för långsamt. Det är ingen marginell grupp det rör sig om. En fjärdedel av landets vuxna befolkning har lässvårigheter, säger Bror Tronbacke, direktör för centrum för lättläst.
Han hänvisar till att riksdagen bestämt att Sverige ska vara tillgängligt för alla medborgare 2010, vilket bland annat innebär att all samhällsinformation på kommuners och myndigheters webbplatser ska finnas på lättläst svenska.

Mer läsning

Annons