Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO-loppis i nya lokaler

/
  • Anders Isaksson visar stolt kassalådan efter de första timmarna av öppethållande av det nya PRO-loppiset i Hammarstrand. Bredvid honom ses Hjördis Viking och Ingrid Amcoff framför kunden Siv Westman och funktionärerna Sven-Olof Eriksson och Sonja Gradin.

Det satt hårt åt, men nu är Hammarstrands 350 medlemmar stora PRO-förening tillbaka på loppisbanan.

Annons

För snart ett år sedan totalförstördes PRO:s högkvarter i Hammarstrand vid en våldsam eldsvåda.

PRO blev hemlösa och bland annat gick föreningens populära loppmarknad till väders med lågorna.

Föreningen fick så småningom ett nytt hem i ett av de så kallade satellitboendehusen i Hammarstrand, men inte förrän nu har man hittat ett nytt hem för loppmarknaden.

Detta sedan föreningen fått hyra en närmare 90 kvadratmeter stor källarlokal i ett av Ragunda kommun ägt hyreshus alldeles intill Ragunda kommunhus i Hammarstrand.

Hammarstrands PRO-loppis har sju år på nacken och genererade under förra året en vinst på sammanlagt 70 000 kronor, pengar som oavkortat gått till förströelse av medlemmarna.

Senast på tisdagen företogs en loppisfinansierad resa från Hammarstrand till thaipaviljongen i Utanede för föreningens 80-plussare och som avrundades med förtäring på Älggårdsberget i Bispgården.

Loppmarknadens eldsjäl Hjördis Viking raggar med medlemmarnas bistånd saluvaror till loppiset.

– Det finns gott om loppmarknader i Hammarstrand med omnejder så konkurrensen är hård.

I och med att PRO-loppiset blivit mera trångbott än tidigare säljer man inte längre stora saker som möbler i samma omfattning som tidigare.

All personal på PRO-loppiset jobbar gratis och man har ett arbetsschema som omfattar ett 20-tal personer som veckocirkulerar i butiken.

Mer läsning

Annons