Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk vilde invald i Ragunda kommunstyrelse

/

Efter att under runt ett år och i egenskap av privatperson varit Ragunda kommunfullmäktiges jobbiga finne i ändan valde samma fullmäktige på onsdagskvällen in honom i kommunstyrelsen.

Annons

Det här handlar om Bo Bergström, 63, Västeråsen, Bispgården, av en rad fullmäktigeledamöter klassad som en politisk frifräsare.

Han har vid varje sammanträde under det gångna året och under allmänhetens frågestund stigit upp i talarstolen och form av länga och väl förberedda anföranden läst lusen av kommunledningen med kommunalrådet Elisabet Yngström, (S), i första ledet.

Till följd av ledamoten Gunilla Borghs iråkade ohälsa uppstod ett glapp i kommunstyrelsebemanningen, något som Bergström nappade på, lierade sig med den borgerliga Ragundaalliansen och tog sig därmed in i maktens boning.

Bergström hamnar därmed inte i fullmäktige och programförklarade på torsdagen för LT att han därför avser att fortsätta sina frågestundsaktioner i fullmäktige så som han hittills gjort. Om han vid kommande val skulle komma att åtnjuta allmänhetens förtroende och därefter väljas in i fullmäktige blir han fri att agera efter eget huvud utan att vara begränsad av frågestunden.

Bo Bergström, till yrket ”pensionär”, född i Linköping, har ett förflutet som 14 år anställd på bankägda Upplysningscentralen, UC, med den osvenska titeln key account manager.

Han hade sitt kontor i Lomma, Malmö, och kunderna fanns i hela landet.

Han hade i uppdrag ”att vägleda företag för att hålla kontroll på leverantörers och kunders kreditvärdighet och genomlysa företags ekonomi”.

– Man kan lugnt påstå att det som jag gjort under Ragunda kommunfullmäktigemöten främst varit inriktat på ekonomi och således är resultatet av en yrkesskada.

Att Bergström hamnat på Västeråsen beror på fyndet av ett fint hus som han upptäckte under tiden han vistades i sin stuga vid Lilldigerlemmen, Bispgården.

Mer läsning

Annons